edytor - jak uzywac ...

Wszystko co dotyczy modów do Emergency 3, w tym naszego - polskiego moda. :)

edytor - jak uzywac ...

Postautor: gość » 27 mar 2005, 19:36

siema mam pytanie czy ktoś z was wie jak się posługiwać edytorem bo jak robie drogi to ich nie widać i niewiem jak wstawić później tą mape do gry jak ktoś coś wie to niech pisze
z góry dzięki
gość
 

Postautor: _maroko.nine.one » 27 mar 2005, 19:52

Ja też nie wiem jak to robić. Mapę wstawiać do gry jest łatwo. Dajesz create new mod tam przedostatnie menu i masz modyfikację do gry. Jednak, zeby uruchomić grę z nową mapą trzeba użyć wielu skryptów itp. Sam się w tym nie łapię.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: _maroko.nine.one » 28 mar 2005, 17:12

Już wiem jak się "robi" rannych(dzięki Strażak Sam za natchnienie :wink: ). Musisz wstawi zwykłego rannego, a potem zaznaczyc go, dać właściwości(jakoś poperties na dole przycisk koło copy, paste itp.) Potem W nowym okienku pokaże się obrazek typka i po lewej pod obrazkiem jest lista. Tera trzeba wybrać w niej co ma robić. Aby leżał daj layingwounded01, lub 02, lub 03. żeby był ranny daj przycisk edit trais i będzie tam ustaw różne rodzaje życia(zielony pasek, czerowny i szybkość leczenia). Liczby domyślne to 2.0, 2.0 i 10.0.

Tyle wiem na ten temat.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: bercik » 28 mar 2005, 23:08

z innego tematu:
_maroko.nine.one pisze:Jest ktoś tu, kto dobrze zna się na edytorze misji?? Potrzeba mi parę rad. Prubowałem się w niego bawić ale nic nie wychodzi.

1. Jak więźić rannych w samochodach??
2. Jak "robić" rannych??
3. Jak podkładać textury w odpowiednie miejsca??
4. Co robić, żeby widać było droge??
5. Jak powodować pożary budynków i dymienie się samochodów, a wkońcu ich wybuch??
Awatar użytkownika
bercik
Nadbrygadier
Nadbrygadier
 
Posty: 675
Rejestracja: 11 lis 2003, 20:41
Pochwały: 15

Postautor: _maroko.nine.one » 30 mar 2005, 17:15

No to się rozwiązało część pytań.
1. Jak robić, aby było widać drogi?
Całe podłorze wraz z drogami jest zapisane w pliku eft o nazwie odpowiadającej danej misji. Aby je załadować, wciśnij F2 z menu wybierz floor i load texture i wybierz maps i teraz podłoże którejś misji.
2. Jak kłajść textury w odpowiednie miejsca?
Odpowiedź można wywnoskować z odpowiedzi na 1 pytanie.

Jednak czym edytować te pliki eft to już nie wiem, może jakimś wewnętrznym programem gry.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: _maroko.nine.one » 31 mar 2005, 16:23

Uwaga! Do wszystkich którzy mają angielską wersję gry! Czy macie przetłumaczony jeden plik na płycie cd(opisujący używanie edytora)?? Gdyby ktoś miał, bardzo bym był wdzięczny za poinformowania i ewentualne podesłanie pliku do mnie.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: _maroko.nine.one » 31 mar 2005, 19:42

Kolega mi ma zaraz wysłać przetłumaczony poradnik do edytora, czekam...

I dostałem, opublikuje go na stronie modu, ale dopiero jak poukładam.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Edytor

Postautor: Ivo 1 » 03 cze 2005, 15:22

Czy ktoś mi powie jak:
1. robić ulice, trawę i inne podłoża,
2. zrobić granicę planszy,
3. ustanowić cel misji,
4. włożyć misję do gry
w edytorze do gry Emergency 3. Mam wersję angielską. Z góry dzięki za pomoc!
:x + :idea: = :D
Ivo 1
 

Postautor: _maroko.nine.one » 03 cze 2005, 18:23

Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: Ivo 1 » 05 cze 2005, 10:20

Nie mogę znaleź przycisku do robienia "ogrodzenia" dla kamery :x .
Ivo 1
 

Postautor: _maroko.nine.one » 07 cze 2005, 14:36

To jest to duże menu chyba edit i tam map porpeties i coś tam boundaries czy jakos tak. Stawia się to ogrodzenie tak samo jak drogę.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: Ivo 1 » 09 cze 2005, 15:12

A jak nazwać człowieka? :evil:
Ivo 1
 

Postautor: _maroko.nine.one » 09 cze 2005, 15:35

Zaznaczasz go i dajesz właściwości i tam nadajesz mu nazwę.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: Ivo 1 » 16 cze 2005, 11:50

A jak włożyć ludzi normalnych i rannych do domów? :x
Ivo 1
 

Postautor: _maroko.nine.one » 16 cze 2005, 19:29

Normalnie, przesuwasz ich do budynku. Jak chcesz zobaczyć wnętrze domu, to zaznaczasz w zakładce krzyżyk pod obrazkiem(nie pamiętam dokładnie jak on się nazywał).
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Następna

Wróć do Mody

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości