edycja modeli (+ nowy samochod)

Wszystko co dotyczy modów do Emergency 3, w tym naszego - polskiego moda. :)

edycja modeli (+ nowy samochod)

Postautor: _maroko.nine.one » 26 mar 2005, 20:13

Jeszcze jedno. Mogłby ktos się zapytać na forum sixteentoons jakim programem można edytować pliki modeli w grze?? Ja prubowałem, ale coś nie mogłem się zalogować.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: autor » 26 mar 2005, 21:04

Jeśli to po angielsku to ja się tym zajmę
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: _maroko.nine.one » 26 mar 2005, 21:29

Możesz po angielsku.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: autor » 26 mar 2005, 22:18

Dobra tylko, jaki jest link na te forum :?:
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: _maroko.nine.one » 26 mar 2005, 22:20

Jest ktoś tu, kto dobrze zna się na edytorze misji?? Potrzeba mi parę rad. Prubowałem się w niego bawić ale nic nie wychodzi.

1. Jak więźić rannych w samochodach??
2. Jak "robić" rannych??
3. Jak podkładać textury w odpowiednie miejsca??
4. Co robić, żeby widać było droge??
5. Jak powodować pożary budynków i dymienie się samochodów, a wkońcu ich wybuch??

Link to http://www.emergencyranking.de/de/forum/index.php. Jagby co wszystko jest po niemiecku, ale chyba trafisz i mozesz się pytać po angielsku.

Sprubujmy jeszcze zrobić listę misji. Będzie ona zamieszczona na stronie modu.

Propozycje piszcie na forum. Jagby co już wiadomo, że będzie misja gdzieś 15, 20, w której będzie porwanie pociągu przez terrorystów.

Uwaga! Możemy zrobić nawet 30 misji! Trzeba wyęrzać muzgi i wymyślać misje.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: autor » 26 mar 2005, 22:35

Dobra jest oto link do pytania http://www.emergencyranking.de/de/forum ... php?t=1786
za parę dni będzie odpowiedzi
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: _maroko.nine.one » 26 mar 2005, 23:34

Człowieku!! Nie textury, tylko edytować modele!! Editing models!! Napisz: What ptrogram i can editing models in game??

Szybko zmień, zanim ktoś odpowie

Propo grałem w Hamburg-Mod do em3(3 misyjki, ale ciekawe). Bardzo fajne pojazdy, nowe modele, tylko z karetką jest problem, bo tyle ich tam, ze się pogubić można...
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: autor » 27 mar 2005, 14:56

oto otpowiedzi:
niemiec pisze:By otwierać plik budowy:
Idź do Emergency3 foldera => Modele
Wtedy idź do foldera budowy chcesz (pojazdy, itd...)
I łodzi podwodnej folder budowy.
Znajduj .dds plik budowy i otwieraj to z photoshop+dds plugin
Albo używaj "DDS przemiennika" by zmieniać plik do innego pliku typu i otwartego z oknami maluj się albo paintshop. zmieniają budowę i zamieniają w tył do .dds
Kładź z powrotem zmieniany plik gdzie to było.
Dobry Traf!!!!

P.S
Wkrótce: Izraelski Nowoczesny do Emergency3!!!


:wink: tylko z tłumaczeniem tak wyszło jak wróce od rodziny to poprawie
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: autor » 27 mar 2005, 15:31

wesołych świąt (Niemcy tworzą własny mod)
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: _maroko.nine.one » 27 mar 2005, 17:08

_maroko.nine.one pisze:Człowieku!! Nie textury, tylko edytować modele!! Editing models!! Napisz: What ptrogram i can editing models in game??


Człowieku czytałeś tego posta?? Powiedz, e się pomyliłeś i pytaj czym edytować modele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozrużniasz modele od textur?? Nie sądze...

Zrobie poprawkę, powiem, ze chodziło ci o modele. Moge jako gość, ale jako niezarejestrowany nie moge pisać tematów, więc poprosiłem kogoś.

Acha poprawiłeś już, to dobrze.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2005, 17:11 przez _maroko.nine.one, łącznie zmieniany 1 raz
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: autor » 27 mar 2005, 17:09

_maroko.nine.one pisze:
_maroko.nine.one pisze:Człowieku!! Nie textury, tylko edytować modele!! Editing models!! Napisz: What ptrogram i can editing models in game??


Człowieku czytałeś tego posta?? Powiedz, e się pomyliłeś i pytaj czym edytować modele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozrużniasz modele od textur?? Nie sądze...

Zrobie poprawkę, powiem, ze chofdziło ci o modele.
Zapytałem na nowo o modele
Tylko głupcy pytają dwa razy. Zapraszam na moje forum
Awatar użytkownika
autor
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 217
Rejestracja: 29 sty 2005, 20:48
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: _maroko.nine.one » 27 mar 2005, 17:44

Dobra niech będzie. Jak textury zmieniać wiem, ale edycja modeli to już gorzej...

A tak przy okazji Wesołego Alleluja!
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: _maroko.nine.one » 29 mar 2005, 17:32

Potrzebny ktoś, kto zapyta się po niemiecku na forum moddingu. Tam chyba nikt już nie odpowie.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: _maroko.nine.one » 11 kwie 2005, 18:56

Już nie trzeba. Odkryłem co i jak trzeba. Edycja modeli jest ręczna, tzn edytuje się je programem textowym np. Notatik. Otwórzcie sobie jakieś pliki V30 za pomocą notatnika, to zrozumiecie o co mi chodzi.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: bercik » 11 kwie 2005, 19:08

_maroko.nine.one pisze:Już nie trzeba. Odkryłem co i jak trzeba. Edycja modeli jest ręczna, tzn edytuje się je programem textowym np. Notatik. Otwórzcie sobie jakieś pliki V30 za pomocą notatnika, to zrozumiecie o co mi chodzi.

to ze to sa pliki tekstowe to ja dawno pisalem ( http://members.lycos.co.uk/sirdzidek/ph ... 99&start=0 ): "V3O sa to pliki tekstowe w ktorych najpierw mamy opcje, a nastepnie (jak sie wydaje) siatke 3D, byc moze do ich edycji uda sie wykozystac edytor z EM3" ... bardzo wiele programow 3D kozysta z tego typu plikow ...

ale jak je edytowac to ja nie wiem (moze da sie gdzies wczytac jako txt ...) - przeciez to ciag punktow siatki bez zadnego komentarza :shock: (a ja az takiej wyobrazni przestrzennej nie mam ...) ... ale jesli potrafisz to wyrazy uznania :)
Awatar użytkownika
bercik
Nadbrygadier
Nadbrygadier
 
Posty: 675
Rejestracja: 11 lis 2003, 20:41
Pochwały: 15

Następna

Wróć do Mody

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość