Szybkie modelowanie-ale czy przydatne??

Wszystko co dotyczy modów do Emergency 3, w tym naszego - polskiego moda. :)

Szybkie modelowanie-ale czy przydatne??

Postautor: Robson » 21 lut 2006, 22:37

Mam super sposób na wymodelowanie samochodu na Z modzie.Na stronie polskich carmakerów jest tutorial,tylko trzeba mieć tekstury wozu o jednakowych wymiarach.Bok Przód i tył muszą być równe.Na programie graficznym można wyrównać.

-Oto potrzebny tutorial http://www.pchteam.com/forum/viewtopic.php?t=715 :D

-Nie patrzcie na tą przeźroczystą teksturę chyba że checie środek skombinować czy co.
Robson
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2004, 19:10
Lokalizacja: Tarnów

Postautor: Zari » 21 lut 2006, 23:10

e nie lapie tego a żeby były przezroczyste textury od dawna nakladam w pliku dds alpha
a co to ma do modelowania?
ja widze ze ten poradnik opisuje jak w pliku tga zrobić przezroczyste miejsce
emerytowany MODELER
Awatar użytkownika
Zari
Starszy kapitan
Starszy kapitan
 
Posty: 2143
Rejestracja: 04 lut 2006, 14:42
Lokalizacja: Siedlce/Warszawa
Pochwały: 104

Postautor: Robson » 21 lut 2006, 23:18

Nie chodzi o jakąś teksturę tga tylko o sam model,że nie trzeba modelować siatką tylko np na photoshopie ustawić tekstury (zdięcie auta) i tak jak w poradniku pozłanczać je aby powstała bryła samochodu.Trzeba mieć jednakowej wielkości te tekstury tak że przód musi się zgadzać wymiarowo z tyłem i bokiem.A poźniej do z moda przekonwertować i tak jak w poradniku zrobić model. :? :!:
Robson
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2004, 19:10
Lokalizacja: Tarnów

Postautor: Zari » 21 lut 2006, 23:25

nie ma takiej opcji zeby z mod sam na podstawie textur wygenerowal model
tam tylko na tga ustawiono przezroczyste szyby i na modelu sa one tez przezroczyste w samej budowie bodelu nic sie nie zmienilo
EDIT
oczywiście taki sam efekt można uzyskać przez modyfikację siatki

jezeli tym sie sugerowałeś to koleś mial na myśli że to samo można osiągnąć usówając z modelu szyby
emerytowany MODELER
Awatar użytkownika
Zari
Starszy kapitan
Starszy kapitan
 
Posty: 2143
Rejestracja: 04 lut 2006, 14:42
Lokalizacja: Siedlce/Warszawa
Pochwały: 104

Postautor: Robson » 21 lut 2006, 23:28

Właśnie chodzi o SAM model nie bierz pod uwagę tej tekstury.Tam masz opisane po kolei co zrobic jak tą bryłę wymodelować tylko patrz do połowy poradnika - bez tej tekstury. :!: :)

-Nie chodzi tu o tą teksturę tylko o model że tam miałeś zdjęcie z każdej strony samochodu kolo przekonwertował to do z moda i po kolei robił i powstała mu bryła z tych tekstur i tyle.Chodzi tutaj że szybko wymodelował a nie po kolei karoserie trzeba robić i takie bajery.
Robson
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2004, 19:10
Lokalizacja: Tarnów

Postautor: Zari » 21 lut 2006, 23:43

chcesz to rob tak ale ja ci ręczę swoją reputacją i doświadczenie w robieniu w zmodzie żę nie ma szans aby powstal nowy model w ten sposób
kolo ma obrazki a to są tylko textury i napisał że się podmienia textury to znaczy zamienia ze starymi a stare textury mósiały być już na modelu

EDIT

proszę texturki skoro takie to łatwe to spróbuj zrobić
http://cgworld.ru/blueprints/images/HUMMER.jpg
emerytowany MODELER
Awatar użytkownika
Zari
Starszy kapitan
Starszy kapitan
 
Posty: 2143
Rejestracja: 04 lut 2006, 14:42
Lokalizacja: Siedlce/Warszawa
Pochwały: 104

Postautor: _maroko.nine.one » 21 lut 2006, 23:56

Z tego co skumałem to to co jest w tym poradniku to sposób na zrobienie alphy w tagu, a nie automodelowanie pojazdu na bazie czterech tejkstur. Zauważ różnicę między obrazkami. Na pierwrzym sa oteksturowane szyby, na drugim tekstura jest przeźroczysta. Wzasadzie nie wiem poco to komu, skoro równie dobrzemożna wyciąć ten kawałek modelu.
Mów mi maroko, nie Maroko.

25 osób na mojej liście zablokowanych na gg. Chcesz być następny? Pisz do mnie jakieś głupoty.

"Abyśmy nigdy nie zapukali do Twych drzwi" - SPAT
Awatar użytkownika
_maroko.nine.one
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 1553
Rejestracja: 04 wrz 2004, 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 5

Postautor: Robson » 23 lut 2006, 15:14

Mieliście racje nie da się.Czy moglibyście skasować ten temat. :!: :D
Robson
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2004, 19:10
Lokalizacja: Tarnów


Wróć do Mody

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości