Poradnik - konwersja z GSU do E41

Rozmowy na tematy związane z modami do Emergency 4.

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 28 sty 2014, 00:53

jeszcze jeden problem ;) wszystko ładnie pięknie doszedłem do tego co trzeba zrobić żebym miał ładny budynek w edytorze i fajnie tylko że nie moge go później ze skalować w zmodzie :( normalnie robie modifi scale i skaluje na podstawie załadowanego modelu pojazdu, wszystko fajnie sie zapisuje a w edytorze i tak jest taka krowa że szok :D co robić ?
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 28 sty 2014, 09:44

Jak zeskakujesz model w z modzie to musisz zresetować parametry.
Display :arrow: Local axes :arrow: Reset to parent ( oś X i Y )
Przy local axes masz taki kwadracik to klikasz na niego i najpierw wybierasz ofset :arrow: klikasz na budynek, potem zaznaczasz orienation i klikasz na budynek.
Teraz możesz dokonać exportu do edytora.
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 28 sty 2014, 11:56

To coś pokopciłem chyba bo później w edytorze mam ten sześcian niebieski xd
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 28 sty 2014, 12:04

Ja nie wiem co ty zrobiłeś ;p
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 28 sty 2014, 13:16

Bartek998 pisze:To coś pokopciłem chyba bo później w edytorze mam ten sześcian niebieski xd


Dobra już naprawiłem swój błąd :) Jak tu się dodaje pochwały czy plusy ? :D

-- 28 sty 2014, 13:16 --

W sumie jeszcze jeden problem mam... pojazdy mi nie chcą wyjeżdżać z tego budynku ;/ co mam zrobić ? :)
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 28 sty 2014, 13:19

Nie wiem może nie masz ustawione tam ścieżki wyjazdu albo za duże auta. Jak podmieniłeś za oryginalny to sprawdź czy twoje garaże są w identycznym miejscu co te stare.
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 28 sty 2014, 13:21

Auta się mieszczą we wjeździe tzn rozmiarowo ;) a budynek postawiłem normalnie na mapie nie podmieniając za żaden budynek bo to budynek osp :D nawet strażacy nei mogą wejść do tego budynku mimo tego że jest normalnie otwór na wrota :D
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 28 sty 2014, 13:28

No to tak ci nie będzie działać, a ja ci nie powiem bo nie umiem tego.
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Sebek1994 » 28 sty 2014, 13:39

Musisz phisik czy jakoś tak ustawić odpowiednio w tym budynku
Awatar użytkownika
Sebek1994
Aspirant
Aspirant
 
Posty: 349
Rejestracja: 01 sie 2013, 13:30
Lokalizacja: Piecki
Pochwały: 10

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 04 lut 2014, 20:57

Sebek racja ;) wszystko ładnie działa ;) dzięki pany ! :)

-- 04 lut 2014, 20:57 --

A co zrobić jeżeli w zmodzie mam +Model i jak rozwine ten plus to mam Mesh czy coś takiego i jest tego z 8 i później nie widać budynku w edytorze :(
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 04 lut 2014, 21:43

Bartek998 pisze:Sebek racja ;) wszystko ładnie działa ;) dzięki pany ! :)

-- 04 lut 2014, 20:57 --

A co zrobić jeżeli w zmodzie mam +Model i jak rozwinę ten plus to mam Mesh czy coś takiego i jest tego z 8 i później nie widać budynku w edytorze :(

To są obiekty jak wszystkie są widoczne to nie da się ich exportować jednocześnie tylko po kolei. ewentualnie opcja attach i łączysz wszystkie w jeden.
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 04 lut 2014, 22:04

a jak to dokładnie złączyć wszystkie w jeden za pomocą attach ? :)
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 04 lut 2014, 22:22

klikasz na jeden potem na drugi i się łączy.
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: Bartek998 » 04 lut 2014, 22:54

ale o to się rozchodzi że mam tych Mesh tak z 8 a tylko pod mesh01 jest cały budynek gdy odznacze mesh01 to nie mam już nic :)

-- 04 lut 2014, 22:54 --

Dzięki wielkie po raz kolejny gagar! :)
Bartek998
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 49
Rejestracja: 08 sie 2012, 22:04

Re: Poradnik - konwersja z GSU do E4

Postautor: gagar » 04 lut 2014, 22:57

Jak reszta jest zbędna to usuń z listy ;)
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

PoprzedniaNastępna

Wróć do Mody

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość