Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Rozmowy na tematy związane z modami do Emergency 4.

Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: Hehacz » 18 sty 2018, 20:26

Cześć,
Mam następujący problem:
Zainstalowałem poprawnie dwa mody Piecki mod i PL mod. W mod installerze widać te mody i installer mówi, że zainstalowałem je poprawnie. W menu gry tam gdzie wybiera się modyfikacje też je widać.
I tu zaczyna się problem. Gdy klikam przykładowo na Piecki mod, żeby go włączyć, gra się zacina. Urywa się muzyka, zacina się ekran, nie mogę poruszać myszką. Ta sama sytuacja przy PL modzie.

Dodam, że próbowałem wyrzucić PL moda i włączyć samego Pieckiego i odwrotnie. Też nie działa. Mam pudełkową wersję gry jakby coś.

Wie ktoś może co może powodować problem? Jakieś rozwiązanie?

EDIT: Udało mi się włączyć mody ale co gorsza skrypty nie działają. To znaczy nie można na przykład leczyć rannych czy przesówać pojazdów nie ma tych ikonek.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 01:08 przez Hehacz, łącznie zmieniany 1 raz
Hehacz
Strażak
Strażak
 
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:41

Re: Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: Matuszewski » 18 sty 2018, 20:31

Jaka jednostka ? Laptop PC ?
Awatar użytkownika
Matuszewski
Ogniomistrz
Ogniomistrz
 
Posty: 71
Rejestracja: 18 sty 2018, 16:44

Re: Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: Hehacz » 20 sty 2018, 01:08

Laptop ale dobry wiec grafika nie ma tu nic do rzeczy. I udało mi się włączyć mody ale co gorsza skrypty nie działają. To znaczy nie mozna na przykład leczyć rannych czy przesówać pojazdów nie ma tych ikonek.
Hehacz
Strażak
Strażak
 
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:41

Re: Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: gagar » 04 lut 2018, 22:32

Inne mody działają, czy tylko te dwa instalowałeś?
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2333
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: Jaracz » 16 lut 2018, 00:40

Uruchom grę w trybie administratora, z zgodnością z Windows XP. Przy włączeniu modyfikacji musisz dać grze nawet 5 minut zanim załaduje ona modyfikacje.

@EDIT: Jeżeli masz dwie karty graficzne, musisz się upewnić że domyślna karta graficzna dla EM4 to ta lepsza a nie zintegrowana.
Jaracz
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 4
Rejestracja: 30 sie 2009, 17:55
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Problem z uruchmieniem modów (Piecki mod, PL mod)

Postautor: Fabiu » 16 lut 2018, 15:57

Włączasz mod i po tym kolejny ? Jeżeli tak to mody mają tendencje do braku skryptów ;)
Kradziej tekstur.
Fabiu
Ogniomistrz
Ogniomistrz
 
Posty: 70
Rejestracja: 05 lut 2018, 21:34
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Pochwały: 1


Wróć do Mody

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości