Problem z Uruchomienim gry inny niż wszystkie na forum... :(

Możecie tutaj zadawać pytania związane z Emergency 2: Ultimate Fight For Life

Problem z Uruchomienim gry inny niż wszystkie na forum... :(

Postautor: Nuhn » 13 sty 2009, 15:14

Zainstalowałem z płyty Emergency 2 z myślą że znów sobi zagram... Na poprzednio zainstalowanym systemie XP oraz na tym samym sprzęcie śmigało wszystko bez zarzutu. Tym razem wyskoczył błąd z przyśpieszeniami DirectDraw i Direct3D. Włączyłem te opcje i uruchamiam gre a tu wyskakuje kolejny błąd :

Emergency2 Warning
\Em2\Source Code\Direct3D.cpp(246): Could not find mode 3158072 3158070 # 13873!

Instalowalem na nowo sterowniki, reinstalowalem kilkadziesiat razy gre, kopałem na wszystkich forach czy gdzieś coś nei jest napisane, włączałem i wyłączalem opcje directdraw z odświerzaniem probowalem, probowalem paczować gre ale ona jest po polsku i ma pacze... nic nie pomaga. Jeśli ktoś wie jaki jest problem bądź przypuszcza z góry wielkie dzięki !
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: slowik » 13 sty 2009, 20:23

Jaki masz windows ?,bo na Viscie może nie chodzić !
" Dura lex sed lex" , Ignorantia legis excusat neminem
Awatar użytkownika
slowik
Starszy ogniomistrz
Starszy ogniomistrz
 
Posty: 121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:09
Lokalizacja: z tąd
Pochwały: 1

Postautor: Nuhn » 13 sty 2009, 20:24

przepraszam za niedopisanie mam XP ^^
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: slowik » 13 sty 2009, 21:55

więc powinno chodzić , Często zdarza się np. że stare gry nie chodzą na Viscie ,a co do Xp to nie wiem :wink:
" Dura lex sed lex" , Ignorantia legis excusat neminem
Awatar użytkownika
slowik
Starszy ogniomistrz
Starszy ogniomistrz
 
Posty: 121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:09
Lokalizacja: z tąd
Pochwały: 1

Postautor: Efan » 14 sty 2009, 01:14

A próbowałeś uruchomić w trybie zgodności z innym windowsem :?:
Efan
Starszy ogniomistrz
Starszy ogniomistrz
 
Posty: 134
Rejestracja: 02 maja 2008, 21:53
Lokalizacja: W-wa/Łomianki
Pochwały: 4

Postautor: Nuhn » 14 sty 2009, 06:46

nie próbowałem bo mam XP a nie chce mi sie tak jakby instalować inny system bądź 2 ^^ ja myślę że to coś z grafiką jest bo sam błąd direct3D w nazwie na to wskazuje. Pewnie gdzies jest coś wyłączone i dlatego licze na waszą pomoc bo moja wiedza już dalej nie ogarnia tego...
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: max5c » 14 sty 2009, 07:22

A sprawdzałeś czy masz zgodną kartę graficzną z wymaganą w grze ???
popatrz na pudełku po grze jakie są wymagania karty, być może masz gorsze niż gra wymaga , więc się raz uruchomiła a za drugim razem zauważyła swój błąd i się "buntuje"... :) :)

Tak się zdarza ale sprawdź .
Często się mylę - Ale nigdy nie wątpię...


SR "RESCUE" Bielsko-Biała
max5c
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 567
Rejestracja: 16 gru 2008, 15:57
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwały: 8

Postautor: Nuhn » 14 sty 2009, 14:49

tak mam odpowiednią GF Fx 5200 128 mb 512 ram procek 2.5 athlon wiec spelnia wymagania...
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: zielas32 » 14 sty 2009, 16:24

moze miales blad na plycie...po poprzednim instalowaniu...iteraz nie moze Ci odczytac
Bogu na Chwałe !
Ludziom na ratunek!
Awatar użytkownika
zielas32
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 751
Rejestracja: 21 gru 2008, 13:12
Pochwały: 33

Postautor: Nuhn » 14 sty 2009, 18:21

robilem obrazy plyty kopiowalem na dysk pliki od kumpla plytke wziolem i nic...
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: zielas32 » 14 sty 2009, 18:55

to musisz miec cos z kompem ze wyskakuje taki blad sprobuj jeszcze raz zainstalowac sterowniki do karty graficznej a pozniej gre...
Bogu na Chwałe !
Ludziom na ratunek!
Awatar użytkownika
zielas32
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 751
Rejestracja: 21 gru 2008, 13:12
Pochwały: 33

Postautor: Nuhn » 14 sty 2009, 19:47

próbowałem już... nic nie daje
Nuhn
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 sty 2009, 15:03

Postautor: zielas32 » 14 sty 2009, 19:54

a moze masz nie tego direxa sprobuj zainstalowac nowszego
Bogu na Chwałe !
Ludziom na ratunek!
Awatar użytkownika
zielas32
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 751
Rejestracja: 21 gru 2008, 13:12
Pochwały: 33

Postautor: RODRIGEZ » 14 sty 2009, 20:12

a spróbój włączyć w trybie zgodności z WIN 98.
___________________________________
Największa,Najnowocześniejsza Remiza w Polsce - Bielsko-Biała.Mistrzowie Polski w Ratownictwie Medycznym PSP Bielsko - Biała
___________________________________
Awatar użytkownika
RODRIGEZ
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 996
Rejestracja: 29 maja 2008, 19:44
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 22

Postautor: max5c » 14 sty 2009, 20:26

Nuhn pisze:robilem obrazy plyty kopiowalem na dysk pliki od kumpla plytke wziolem i nic...


Masz nieorginalną albo obraz płyty :?: :?: :?:
Często się mylę - Ale nigdy nie wątpię...


SR "RESCUE" Bielsko-Biała
max5c
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 567
Rejestracja: 16 gru 2008, 15:57
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwały: 8

Następna

Wróć do Emergency 2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość