Tłumaczenie - błędy

Rozmowy dotyczące piątej części gry, Emergency 2012.

Tłumaczenie - błędy

Postautor: Warflash » 04 gru 2010, 11:58

Znalazłem kilka błędów nie wiem czy to tylko u mnie ale tego trochę jest. Wszystko widać w załącznikach. Dotyczy gry w wersji 1.2f i problem występuje wszędzie (misje, dowolna gra).
Załączniki
emergency5.jpg
emergency5.jpg (58.12 KiB) Przeglądany 4831 razy
emergency2.jpg
emergency2.jpg (68.79 KiB) Przeglądany 4831 razy
emergency1.jpg
emergency1.jpg (69.48 KiB) Przeglądany 4831 razy
Warflash
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2010, 10:53

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: gagar » 04 gru 2010, 13:29

Ja w załącznikach widzę pusty biały ekran ?
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2330
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Warflash » 04 gru 2010, 19:18

A próbowałeś na innej przeglądarce?
Warflash
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2010, 10:53

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: gagar » 04 gru 2010, 19:30

Tak najwyżej to tylko u mnie tak jest ;D
Polak jak se chce to se kurde potrafi.
gagar
Młodszy kapitan
Młodszy kapitan
 
Posty: 2330
Rejestracja: 03 wrz 2009, 21:48
Lokalizacja: Nowogard
Pochwały: 95

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Radek_1 » 04 gru 2010, 20:39

Ja także nie widzę.
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: daniel2505 » 04 gru 2010, 21:27

ja widzę puste okienka
Spolszczenie do Emergency 4 Deluxe
Spolszczenie do Los Angeles Mod 2.0
Spolszczenie do Winterberg 6.0
Spolszczenie do Emergency 2012
Spolszczenie do Emergency 2013 w trakcie :)
Współpraca z zespołem tłumaczy :)
Awatar użytkownika
daniel2505
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 978
Rejestracja: 30 paź 2006, 01:49
Lokalizacja: Grudziądz
Pochwały: 55

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Carman » 04 gru 2010, 22:13

W Operze wszystko jest widoczne, aczkolwiek nie mogę przegrać zdjęć na żaden inny hosting. Zaimprowizowałem PrintScreeny. Na laptopie mam mniejszą rozdzielczość, ale najważniejsze widać:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Carman
Nadbrygadier
Nadbrygadier
 
Posty: 2041
Rejestracja: 18 paź 2006, 15:31
Lokalizacja: Kozy k. Bielska-Białej
Ostrzeżenia: -1
Pochwały: 76

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Radek_1 » 05 gru 2010, 01:35

Poprawka - http://emergency.gry-online.pl/download ... v0.5.1.rar
Błąd z []ednio powinien być poprawiony i z nazwami/opisami pojazdów powinno też być ok, proszę sprawdzić :)

Co do drugiego screena z ID_OPTION_USERS to w plikach nie widzę nic takiego, więc nie możemy tego poprawić póki co.
A jak się wejdzie w tą opcję, to co w ogóle widać?
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: COMMANDER » 05 gru 2010, 02:56

Radek to masz od swoich nazw możesz zamienić fire departemnt na straz np.
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Warflash » 05 gru 2010, 09:08

Dzięki za nową poprawkę.
Ja jeszcze w opcjach znalazłem coś takiego.

PS. Jakiego edytora używacie do edycji plików ze spolszczeniem?
Załączniki
emergency2012-shot-20101205-082731.jpg
emergency2012-shot-20101205-082731.jpg (59.11 KiB) Przeglądany 4771 razy
Warflash
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2010, 10:53

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: COMMANDER » 05 gru 2010, 13:30

pytanie czy to spolszczenie działa z patchem 1.1 i 1.2 ? bo wygląda na to że nie i dlatego są angielskie nazwy z ID.
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Warflash » 05 gru 2010, 18:38

COMMANDER pisze:pytanie czy to spolszczenie działa z patchem 1.1 i 1.2 ? bo wygląda na to że nie i dlatego są angielskie nazwy z ID.

Ja na razie testuję na patchu 1.2 i z niewielkimi błędami działa.
Zalecam aktualizację do najnowszego, bo niektóre błędy które mnie denerwowały zostały usunięte np. po wybuchu samochodu niektórzy ludzie "fruwali" i nie można było ich uratować.
Warflash
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 7
Rejestracja: 04 gru 2010, 10:53

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Carman » 05 gru 2010, 18:42

Jeśli chodzi o błędy z ID_*** to coś takiego pojawiało się w Emergency 4 przy edycji nazw jednostek w plikach units.xml . Niezależnie od tego co się wpisało gra wyświetlała np. ID_UNIT_KIACEEDSW . Ja sobie z tym problemem nie poradziłem, ale da się to obejść.
Awatar użytkownika
Carman
Nadbrygadier
Nadbrygadier
 
Posty: 2041
Rejestracja: 18 paź 2006, 15:31
Lokalizacja: Kozy k. Bielska-Białej
Ostrzeżenia: -1
Pochwały: 76

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: daniel2505 » 05 gru 2010, 19:27

http://www.przeklej.pl/plik/mainmenu-xml-0023g24hr96u

menu główne po wgraniu patcha 1.01 została dodana możliwość wpisywania własnych nazw pojazdów.

przetłumaczyłem tą opcje.


w plikach do tłumaczenia jest do pobrania odpowiednie menu chyba Radek nie zauważy w moich plikach. które przetłumaczyłem.

a tu jest temat w którym dodałem poprawione menu

viewtopic.php?f=34&t=4451
Spolszczenie do Emergency 4 Deluxe
Spolszczenie do Los Angeles Mod 2.0
Spolszczenie do Winterberg 6.0
Spolszczenie do Emergency 2012
Spolszczenie do Emergency 2013 w trakcie :)
Współpraca z zespołem tłumaczy :)
Awatar użytkownika
daniel2505
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 978
Rejestracja: 30 paź 2006, 01:49
Lokalizacja: Grudziądz
Pochwały: 55

Re: Tłumaczenie - błędy

Postautor: Radek_1 » 05 gru 2010, 20:43

http://emergency.gry-online.pl/download ... L-v1.0.rar

Pełna wersja z całym przetłumaczonym plikiem hints.xml oraz poprawkami mainmenu.xml oraz infotxt.xml. Po poprawce daniela, tj. powinno poprawnie działać z wersją z patchem.
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Następna

Wróć do Emergency 2012

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość