EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Rozmowy dotyczące piątej części gry, Emergency 2012.

EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: Kozi93 » 01 sty 2011, 18:04

Po zakończeniu instalacji EM2012 włączam grę i pojawia się czarny ekran po czym wyskakuje komunikat o błędzie "Wystąpił problem z aplikacją em2012.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty."
Co może być przyczyną ;/
I zapewniam że nie jest to źle z-crackowana gra bo mam orginał. Może to być problem z grafiką ?
Kozi93
Strażak
Strażak
 
Posty: 1
Rejestracja: 01 sty 2011, 14:52

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: Ghost » 01 sty 2011, 19:35

Miałem tak samo, ale mi na drugi dzień zaczęło samo działać :) Możliwe rzeczy do zrobienia:
-uruchomienie gry nie ze skrótu na pulpicie, tylko z pliku em2012.exe w folderze z grą
-uruchomienie w trybie zgodności i/lub jako administrator
-restart komputera (po instalacji niektórych programów trzeba, mi nie działało, a na noc wyłączyłem kompa i rano włączyłem i działało),
-reinstalacja
-przeniesienie folderu z grą w inne miejsce (coś mi się przypomina że na 20% tak robiłem)
"Bogu na chwałę, bliźniemu na ratunek!"
I want to be a firefighter.
"...ale damy radę Maćki nie są palcem robione." - Niekryty Krytyk
Awatar użytkownika
Ghost
Ogniomistrz
Ogniomistrz
 
Posty: 61
Rejestracja: 06 gru 2010, 17:58
Lokalizacja: NML
Pochwały: 1

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: bebek112 » 01 lut 2011, 00:53

jak masz WIN7 to uruchom w trybie zgodności
sprawdź czy masz aktualne(najnowsze) sterowniki od graficznej
może potrzebny do gry jest jakiś patch ?
bebek112
Młodszy aspirant
Młodszy aspirant
 
Posty: 227
Rejestracja: 24 gru 2009, 23:29
Lokalizacja: Piła
Pochwały: 5

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: juniorinho » 09 lis 2011, 19:55

wskrzeszam ten stary temat ale natknąłem się na identyczny błąd.

Próbowałem sposobów Ghost'a ale niestety bez powodzenia. Jedyny zysk z uruchamiania jako administrator i w trybie zgodności to fakt że zamiast 10 sekund czarnego ekranu i informacji o błędzie em2012.exe mam czarny ekran ale słyszę muzykę z intro i menu.

Ktoś może walczył jeszcze z takim błędem i wygrał?

Od razu mówię, że stery do grafiki świeże sprzed 2 miesięcy. A patch'y żadnych nie instalowałem bo dostaję komunikat o błędzie...
juniorinho
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2011, 19:49

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: Radek_1 » 09 lis 2011, 23:12

Może brak jakiś kodeków filmowych? W poprzednich wersjach to powodowało podobne problemy.
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: semirpoznan » 10 lis 2011, 19:28

Miałem identyczny problem. U mnie wystarczylo przeinstalowac gre na inny dysk.
semirpoznan
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2011, 19:26
Lokalizacja: Poznań

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: juniorinho » 11 lis 2011, 14:40

Kodeki są mało prawdopodobne. Wszystkie filmy mi śmigają więc nie wiem jakiego kodeka mogłoby brakować.

Zmiana dysku nic w moim przypadku nie pomogła.

Dostałem odpowiedź z supportu ale narazie jedyna podpowiedź jaką dla mnie mieli to instalacja patcha. Niestety przy próbie jego instalacji dostaję info "installed product is not compatible" :? Mam wersję pudełkową ale próbowałem instalować patch zarówno do pudełkowej jak i cyfrowej wersji niestety przy obu dostaję to samo info...

Jakby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły to chętnie przetestuję...
juniorinho
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2011, 19:49

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: Radek_1 » 11 lis 2011, 15:07

W poprzednich wersjach kodek ffshow robił problemy, niektórzy musieli go odinstalować (z tego co pamiętam) lub reinstalować. Spróbować zawsze możesz :)
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: COMMANDER » 11 lis 2011, 15:09

dokładnie usunąć ten kodek. Bodajże ffdshow.
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: juniorinho » 13 lis 2011, 22:01

Niestety usunięcie tego kodeka nie pomogło ;/

Support poprosił o kolejne info więc może coś oni wymyślą...
juniorinho
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2011, 19:49

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: daniel2505 » 18 lis 2011, 22:19

Jaki system i jakich używasz kodeków. CZy filmiki możesz odtworzyć osobno z folderu video ?
Spolszczenie do Emergency 4 Deluxe
Spolszczenie do Los Angeles Mod 2.0
Spolszczenie do Winterberg 6.0
Spolszczenie do Emergency 2012
Spolszczenie do Emergency 2013 w trakcie :)
Współpraca z zespołem tłumaczy :)
Awatar użytkownika
daniel2505
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 978
Rejestracja: 30 paź 2006, 01:49
Lokalizacja: Grudziądz
Pochwały: 55

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: juniorinho » 19 lis 2011, 14:59

win7. Kodeków żadnych specjalnych nie ściągałem. Mam all playera i jak krzyczy o jakiś nowy kodek to ściągam z liveupdate. Filmiki odpalają.

Oficjalny support mnie olał bo w PL wszsytko ogarnia techland więc umyli ręce. Teraz czekam co techland pmoże..

poniżej informacja o błędzie:
Nazwa dziennika:Application
Źródło: Application Error
Data: 2011-11-18 17:28:23
Identyfikator zdarzenia:1000
Kategoria zadania:(100)
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Przecinak
Opis:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: Em2012.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x4e15aa79
Nazwa modułu powodującego błąd: unknown, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x00000000
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00000020
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x13e4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cca60f00caeaf9
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\Quadriga Games\Emergency 2012\bin.x86\Em2012.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: unknown
Identyfikator raportu: 55598325-1202-11e1-b154-0026186b1bb5


Może komuś z was to coś powie bo dla mnie to czarna magia :)
juniorinho
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2011, 19:49

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: semirpoznan » 22 lis 2011, 21:00

EM2012 ma bugi instalatora tzn. nie kopiuje niektorych plikow z plyty podczas instalacji. Przeinstaluj grę na inny dysk (najlepiej na inny niz C:). Jak to nic nie da, zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Odpisz potem w temacie czy to coś dało (a powinno).
semirpoznan
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2011, 19:26
Lokalizacja: Poznań

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: juniorinho » 22 lis 2011, 21:40

Niestety nie pomogło.

Grę przeinstalowywałem już 3 razy bo to była jedna z pierwszych rad w tym wątku. Niestety niezależnie czy jest na C czy na drugiej partycji zachowuje się tak samo. Sterowniki miałem październikowe, dla pewności zassałem najświeższe ale nie ma żadnego efektu.

Boję się, że Techland też nie ma dla mnie rozwiązania. W ostatnim mailu prosili o sprawdzenie czy się uruchomi w trybie czystego bootowania. Taka opcja też nie zdała żadnego egzaminu o czym im oczywiście napisałem i czekam na kolejne pomysły. Chociaż powoli tracę nadzieję bo nasza korespondencja już trochę trwa...

Samą grę dla testu zainstalowałem na laptopie. Odpalić się odpaliła ale że sprzęt dość stary to fps'ów było może z 10 więc nie pośmigam :roll:
juniorinho
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 6
Rejestracja: 09 lis 2011, 19:49

Re: EM2012 nie działa PILNIE POMOCY

Postautor: semirpoznan » 23 lis 2011, 10:52

Hmm... Ciężko powiedzieć co może być przyczyną. Techland może korespondować tak z tobą wieki. Bardziej rozwiązanie powinni znać twórcy (gra była testowana), tylko zapewne przekierują cię do techland, który w rozwiązaniu nawet się z nimi nie skontaktuje (Miałem taką samą sytuacje ze Synetic i City Interactive). Chociaż może coś zdziałają. Jedyna moja propozycja to wada systemowa. Jakiego masz windowsa? Jaki masz sprzęt?. Może komputer nie spełnia wymagań...
semirpoznan
Starszy strażak
Starszy strażak
 
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2011, 19:26
Lokalizacja: Poznań

Następna

Wróć do Emergency 2012

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość