EM 2012 nie widać mojego serwera

Rozmowy dotyczące piątej części gry, Emergency 2012.

EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: COMMANDER » 22 maja 2011, 12:47

Tak jak w temacie nie widać mojego serwa, ma ktoś może na to radę ? Miałem wcześniej internet 2 MB/s i śmigało teraz mam 10 MB/s i nie widać go.
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: Radek_1 » 22 maja 2011, 14:27

Może zmienili Ci przy okazji IP na prywatny?
Master
Of
Discussion

Prosimy używać przycisku do raportowania postów - to ułatwi pracę moderatorom i oszczędzi nie potrzebnych kłótni.
Awatar użytkownika
Radek_1
Generał brygadier
Generał brygadier
 
Posty: 1438
Rejestracja: 07 lis 2003, 23:42
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 29

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: COMMANDER » 22 maja 2011, 15:13

Mam nadal zmienne IP, jak tylko odłącze i podłączę z zasilania modem.
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: Carman » 26 maja 2011, 08:50

Czy poza zmianą prędkości miałeś jakieś inne zmiany? Czy to ten sam dostawca? A może masz jakiegoś nowego antywirusa?
Awatar użytkownika
Carman
Nadbrygadier
Nadbrygadier
 
Posty: 2041
Rejestracja: 18 paź 2006, 15:31
Lokalizacja: Kozy k. Bielska-Białej
Ostrzeżenia: -1
Pochwały: 76

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: COMMANDER » 26 maja 2011, 09:43

Jest wszystko to samo, jedynie podniesione łącze na 10 MB/s
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: Wafer » 10 lip 2011, 11:00

A korzystasz z modemu, takiego na USB ?

Czy z routera i neta ciągniesz po LAN/WIFI ? W tym przypadku musisz przekierować porty...


Pozdrawiam.
8. Zabrania się używania (...) w podpisach jakichkolwiek obrazków, zwykły tekst jest wyłącznie dopuszczalny.
Awatar użytkownika
Wafer
Starszy ogniomistrz
Starszy ogniomistrz
 
Posty: 122
Rejestracja: 19 maja 2006, 20:49
Lokalizacja: Czestochowa
Pochwały: 1

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: COMMANDER » 10 lip 2011, 11:02

z modemu. Livebox
Żywa Legenda Tego Forum
Awatar użytkownika
COMMANDER
Aspirant sztabowy
Aspirant sztabowy
 
Posty: 3208
Rejestracja: 08 mar 2007, 20:47
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
Użytkownik zbanowany
Pochwały: 135

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: Michster » 06 gru 2011, 03:49

Dobry! Reaktywuję temat!
Możliwe, iż masz wewnętrzne IP. Wtedy musisz pobrać hamachi i stworzyć nową sieć. Każdy kto będzie chciał z Tobą grać będzie musiał należeć do twojej sieci :)


Pozdrawiam
LAFD - Serving with Courage, Integrity and Pride.
LAPD - To protect and to the serve.
Awatar użytkownika
Michster
Młodszy ogniomistrz
Młodszy ogniomistrz
 
Posty: 51
Rejestracja: 23 paź 2010, 13:14

EM 2012 nie widac mojego serwera

Postautor: ParabikMihit » 12 gru 2014, 21:17

chce postawic serwer, jak go odpalam to widze go na Sieci Lokalnej, ale nie widac go na "Internet". Poza tym wszystko ok.
ParabikMihit
Strażak
Strażak
 
Posty: 1
Rejestracja: 11 gru 2014, 18:05
Lokalizacja: Brunei Darussalam

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: Sebo195 » 17 sie 2015, 01:32

Ja mam tak samo chce sobie pograc z kolegami a tu mi kolega mówi ze nic nie ma a na zmiane zrobilismy to on też nie mial :(
Sebo195
Strażak
Strażak
 
Posty: 2
Rejestracja: 17 sie 2015, 01:29

Re: EM 2012 nie widać mojego serwera

Postautor: daniel2505 » 29 sie 2015, 19:42

musicie ustalić jak macie adresy czy zewnętrzne czy wewnętrzne. menu start uruchom lub w 8 i 10 wyszukaj wpisz cmd otworzy ci się czarne okienko. Tam wpisz ipconfig jeśli masz ip zaczynające się od 192 lub 10 to masz wewnętrzne ip wtedy jedynie musisz stworzyć wirtualny LAN VPN za pomocą programu Hamachi. Też mam ostanio problem z serwerami może mało ludzi gra i dlatego nie widać serwerów. Na stronie jest zakładka serwery gdzie można wpisać swój serwer z datą.
Spolszczenie do Emergency 4 Deluxe
Spolszczenie do Los Angeles Mod 2.0
Spolszczenie do Winterberg 6.0
Spolszczenie do Emergency 2012
Spolszczenie do Emergency 2013 w trakcie :)
Współpraca z zespołem tłumaczy :)
Awatar użytkownika
daniel2505
Starszy aspirant
Starszy aspirant
 
Posty: 978
Rejestracja: 30 paź 2006, 01:49
Lokalizacja: Grudziądz
Pochwały: 55


Wróć do Emergency 2012

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron