Emergency 2012 a wersja Deluxe- misje

Rozmowy dotyczące piątej części gry, Emergency 2012.

Emergency 2012 a wersja Deluxe- misje

Postautor: anakondziak » 19 mar 2011, 03:00

istnieje może jakieś rozszerzenie wersji podstawowej do deluxe, bądź sposób aby skopiować misje z wersji deluxe?
anakondziak
Strażak
Strażak
 
Posty: 1
Rejestracja: 19 mar 2011, 02:56

Re: Emergency 2012 a wersja Deluxe- misje

Postautor: Ghost » 19 mar 2011, 12:24

Szczerze wątpię.
"Bogu na chwałę, bliźniemu na ratunek!"
I want to be a firefighter.
"...ale damy radę Maćki nie są palcem robione." - Niekryty Krytyk
Awatar użytkownika
Ghost
Ogniomistrz
Ogniomistrz
 
Posty: 61
Rejestracja: 06 gru 2010, 17:58
Lokalizacja: NML
Pochwały: 1

Re: Emergency 2012 a wersja Deluxe- misje

Postautor: michal222 » 22 wrz 2011, 12:51

Chyba tak, ponieważ nawet w em 2012 podstawowym (12 misji) instalują się mapy z em2012 deluxe. Trzeba byłoby pogrzebać w plikach gry, ale one są jakimś dziwnym językiem programowania pisane (możliwe że przez ich program, którego nie udostępnia) więc ze zmiany em2012 na em 2012 deluxe chyba nic nie wyjdzie. :(

-- Czw Wrz 22, 2011 11:44 am --

Tak, da się. Trzeba tylko podmienić misję deluxe z inną misją dostępną w normalnej wersji (uwaga misje nie są po kolei, tzn. misja 12 to nie "Ateny w ogniu" tylko "fanatycy religijni-masowe samobójstwo"). Niestety jeżeli tylko to zrobimy to będziemy mieli mapę ze wszystkimi obiektami, pojazdami itp. , ale nie będzie widoczna tekstura mapy (będzie cała czarna). Aby coś z tym zrobić będzie trzeba podmienić tekstury (jeszcze nie próbowałem). Misja będzie działać bez celów misji oraz podpowiedzi (pasek informacyjny na gorze) ponieważ te pliki w których są te informacje są w innych folderach(ale zawsze można głębiej poszperać i je znaleźć). Ale liczy się to, że będziemy mogli choć przez chwile w nią zagrać (obawiam się, że po kilku minutach gra odmówi posłuszeństwa, bo ta misja na którą włożyliśmy misję deluxe ma skrypt, który po pewnym czasie uruchamia jakąś opcję - np. wybucha samochód - i jak tego samochodu nie znajdzie - patrz. em4 map skrypty i podpisy obiektów w edytorze - może się po prostu wyłączyć). Powodzenia. :D

ps.: Pamiętajcie żeby zrobić kopię zapasową gry.
michal222
Sekcyjny
Sekcyjny
 
Posty: 13
Rejestracja: 28 mar 2010, 13:17
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Emergency 2012

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości